Pihak usahawantani.com mempelawa semua petani penternak , nelayan dan peniaga berkaitan tani untuk menggunakan perkhidmatan blog usahawantani.com. Anda boleh mengiklan produk anda dilaman ini secara percuma . Marilah sama-sama kita memajukan industri asas tani ini . Hantarkan skrip atau banner iklan anda ke iklan@usahawantani.com Kami akan siarkan iklan anda di blog ini. Anda juga digalakkan untuk mendaftar sebagai pengguna laman usahawantani.com . Sebagai pengguna berdaftar anda akan sentiasa mendapat maklumat terkini dari kami . Sekian . Pentadbir @ Pulau Tawar Jerantut Pahang

30 January 2005

Terima Kasih


usahawantani.com

128 comments:

joe December 26, 2009 at 10:34 AM  

sya nak tahu cam ner nak minta subsidi dr.perikanan untuk membuat sangkar ikan .

Anonymous,  December 29, 2009 at 1:49 PM  

Saya berminat menternak kambing dan ingin memulakan perniagaan secara kecil kecilan untuk anak lelaki saya. Sesiapa yang sud1 membantu sila hubungi saya, 012-7015163

Mohd Surani December 29, 2009 at 4:29 PM  

assalamualaikum..saya ni baru nak menceburi bidang asas tani.tapi saya ada masalah dengan sumber2 nak belajar atau kursus nya..ada sesiapa boleh menolong saya email kat saya..

Megat Hafisham Hazan December 31, 2009 at 8:20 AM  

Kami menternak, memproses & menjual benih BELUT, BElUT segar, produk kesihatan & produk makanan segera berasaskan BELUT secara borong & runcit....

Anonymous,  January 1, 2010 at 11:41 AM  

salam...sy br2 nk berjinak utk mnceburi bidanag ternakan....planing sy nk ternak lembu...tp sy nk tau camana sy nk tau kursus utk sy timba ilmu utk sy gn kwn2 sy...

saiful,  January 1, 2010 at 11:54 AM  

ternak lembu

sepul151,  January 1, 2010 at 11:55 AM  

salam...sy br2 nk berjinak utk mnceburi bidanag ternakan....planing sy nk ternak lembu...tp sy nk tau camana sy nk tau kursus utk sy timba ilmu utk sy gn kwn2 sy...

Bayanz Agrofarm January 2, 2010 at 9:00 PM  

Bayanz Agrofarm ( Tanjung Malim, 500m dari Tol Tanjung Malim)

PT 1071 KG.JAMBU/ KG. JELUTONG/ KG. KELIANG,

44100 KALUMPANG

HULU SELANGOR

C/P : En. Wan


H/p: 013-6902269/ Off: 05-4583772



Makanan ikan keli, Talapia, Patin


pelet ikan: ( 100% Thailand)


9961 (0.5mm) baby feed -50% = RM 170.00
9961 (1.0mm) -34% = RM 75.00


pelet keli:


7710 (1.5mm) -30% =RM56.50
7711 ( 2.0mm) -30% =RM52.50
7712 (3.0mm) -25% =RM50.50


pelet patin:

9931 (1.5mm) -18% =RM42.50
8933 (3.0mm) 16% =RM42.50
9932 ( 2.0mm) -16% =RM39.50
9933 (3.0mm) -16% =RM38.50

pelet Talapia:

Cargil 6103-1 -34% =RM50.50
Cargil 6103-3 -34% =RM50.50
Cargil grower -28% =RM52.00

pelet KELI:


cargil Keli king no 2- 32% =RM 49.50
cargil keli king no 3- 32% =RM 49.50

cargil ikan air tawar grower 20% =RM 47.00


*( semua pelet ikan 20kg/beg)

Makanan Ruminant ( lembu, kambing)

Pelet PKP = RM 25.00
Pelet PKE = RM 33.00
Pelet DCP = RM 45.00
Pellet kambing = RM 43.00

* pellet lembu dan kambing semua dalam 50 kg/ beg

Saiful January 6, 2010 at 2:13 AM  

Salam,dimana tempat kursus menternak Udang Harimau/Putih? dan dimana saya boleh dapatkan benih Udang Harimau/Putih?

Mohd Izihan Abd Hamid,  January 11, 2010 at 12:35 AM  

Salam..
sy membekal:-

-Medium/makanan cacing
>tinja kambing@lembu+habuk kayu getah+EM
>tinja kambing@lembu+jerami+EM
(nisbah campuran mengikut permintaan pelanggan)

-Cacing ANC rm200/kg
-Cacing REDWORM rm150/kg
*harga boleh runding

-EM(effective mikrob)

-Kompos organik ikan keli( utk benih ikan tanpa perlu memberi makan anak benih ikan selama sebula..)
*sy adalah wakil pengedar utk produk ini.. diguna pakai oleh byk agensi kerajaan spt jab pertanian,mara dan peladang..
RM50/bag(1 bag 5 kg- utk 3000 ekor anak benih)

-sy juga menyediakan khidmat nasihat dalam ternakan ikan keli organik dan ternakan cacing.

EZY AGROCARE ENT(pg0226812-k)
982 Sg Tongkang,14320 Nibong Tebal,
Penang.
0194701601/0174429147
MOHD IZIHAN ABD HAMID

MEOR IKHWAN January 12, 2010 at 5:11 PM  

sy hendak membeli ank benih pisang berangan.. lbik kurang dlm 5k (5000 ank benih).. brapa harga yg boleh sy dpt utk 1 ank benih... meor 0172215316 / mr.ikhwan87@gmail.com

Anonymous,  January 12, 2010 at 7:36 PM  

Saya berminat untuk memulakan perternakan ikan air tawar,adakah pasaran untuk perdagangan tersebut di sekitar johor bahru,adakah siapa dapat membantu?

Jack,  January 12, 2010 at 7:37 PM  

Saya berminat untuk memulakan perternakan ikan air tawar,adakah pasaran untuk perdagangan tersebut di sekitar johor bahru,adakah siapa dapat membantu?

Anonymous,  January 12, 2010 at 10:12 PM  

sy ada membekal baja vermikompos..sesiapa yg brminat membeli baja ini,hubungi saya..zul.013-4169775

angietan January 16, 2010 at 10:10 PM  

saya nak menjual ikan keli matang, seminggu lebih 100kg dan makan pelet, terdapat dalam kawasan negeri sembilan.Berminat sila hubungi ditalian 0132957266.harga boleh dirunding.

angie January 16, 2010 at 10:21 PM  

saya mencari pembeli pisang berangan dalam satu tan.sila hubungi ditalian 0132957266 untuk tempah.(lagi 2 bulan untuk masak)

zamir January 24, 2010 at 9:57 PM  

saya zamir memiliki kambing dari jenis black belly barbados, boer, jamnapari dan black head dorpher untuk dijual pada harga runtuh

sila hubungi 0123958821

sila hubungi

isha January 27, 2010 at 5:36 PM  

Kami adalah sebuah lab tisu kultur pisang di KLANG.Terdapat pelbagai jenis pisang dengan harga yang rendah.Sebarang pertanyaan hubungi isha - 017-6339705, kami akan hantar sebut harga.

Anonymous,  January 28, 2010 at 5:28 PM  

salam..saya ingin memulakan projek ayam belanda.tetapi saya kekurangan modal utk membina reban dan membeli anak ayam belanda.saya juga ingin mendapatkan bantuan dari segi kertas kerja.diharap ada yg sudi membantu usahawan baru ini..tkasih....

Anonymous,  February 5, 2010 at 5:35 PM  

isha
Nama Syarikat : DEKON TAJUL NURSERY
ALAMAT:BANDAR PUTERI,KLANG
EMAIL:norisha.abgafur786@gmail.com
CONTACT NO.:017-6339705

KAMI SEBUAH SYAKIT PENGELUAR BENIH TISU KULTUR PISANG. MEMPUNYAI PELBAGAI VARIETI DENGAN HARGA YANG MURAH. KETINGGIAN POKOK ADALAH 3 INCI,DALAM MASA DUA BULAN LAGI KAMI JUGA AKAN MENGELUARKAN POKOK SETINGGI SEKAKI. BERMINAT SILA HUBUNGI KAMI.

bioaqua-hatchery February 18, 2010 at 8:06 PM  

KURSUS ASAS AKUAKULTUR AIR TAWAR

4 HARI 3 MALAM

BUKIT TINGGI, RAWANG, SELANGOR

TARIKH: 26,27,28 & 29 FEBRUARI 2010

YURAN : harga berpatutan

PAKEJ MERANGKUMI:
PENGINAPAN /MAKAN & MINUM /NOTA / SIJIL


SILIBUS KURSUS:

* PEMBANGUNAN KEUSAHAWANAN

1. PENGURUSAN PERNIAGAAN
2. PEMASARAN
3. AKAUN

* PENGURUSAN PROJEK / LADANG

1. SISTEM & TEKNOLOGI AKUAKULTUR
2.TERNAKAN /BIOLOGI AKUAKULTUR
3. PENGENDALIAN LADANG TERNAKAN

KUOTA :

Terhad 20 peserta sahaja.

* Terbuka kepada semua yang berminat.

BERMINAT SILA HUBUNGI :
EN. MOHAMED NURHISYAM B. BAHAROM

(012- 673 3124)

layari blog kami untuk info terkini
http://bioaqua-hatchery.blogspot.com

p/s: kursus diadakan setiap bulan/
kami juga pembekal benih/ matang ikan air tawar(puyu siam/keli/tilapia dll)

bioaqua-hatchery February 18, 2010 at 8:11 PM  

BIOAQUA HATCHERY (lokasi selangor)

KAMI PEMBEKAL BENIH UDANG MARIN,IKAN MARIN DAN IKAN AIR TAWAR...

LAYARI BLOG KAMI UNTUK INFO:
http://bioaqua-hatchery.blogspot.com

Anonymous,  February 19, 2010 at 10:15 AM  

Assalamualaikum.

Saya sangat berminat untuk memulakan projek cendawan tetapi saya kekurangan modal utk membina rumah cendawan dan membeli benih.

Saya juga ingin mendapatkan bantuan dari segi kertas kerja. diharap ada rakan/pihak yg sudi membantu usahawan baru ini..

tkasih

ida February 22, 2010 at 8:30 AM  

saya nak tau kursus tentang penternakan burung walet

arelee February 22, 2010 at 12:22 PM  

assalammualaiku,,,,,kepada sesiapa yang thu mengenai ternakan sarang burung(kursus,perunding,penternak berjaya) sila hubungi saya segera 017-9309673

Anonymous,  February 25, 2010 at 2:36 AM  

CENDAWAN TIRAM!!!

ingin memulakakn perniagaan/perusahaan cendawan tiram?
kami ada jawapannya....

kami membekalkan cendawan segar,bongkah cendawan untuk dibiakkan,teknologi dan testimoni cendawan bagi yang berminat.

beroperasi meliputi selama,taiping,parit buntar,kulim,pulau pinang dan berdekatan.kami juga menyediakan penghantaran

berminat hubungi,
zulkifli-019-5949725

Anonymous,  February 26, 2010 at 11:24 AM  

sy berminat untuk menceburi menternak ikan air tawar..tapi sy tidak tahu dimana untuk sy mengikuti kursus trsebut..sesiapa yg sudi membntu sila hubungi sy 017-2773219 /hairulasfani@yahoo.com

Anonymous,  February 27, 2010 at 11:48 PM  

dev,
saya memang berminat dalam bidang pertanian. saya adalah ex stdent poly dungun trrggnu jurusan automotif
kini saya bekerja di syarikat jayamas yg terletak di pulau pinang mitsubishi service centre sebagai service advisor........pada ari ahad saya ada buat repair kereta tapi sambutan tidak mengalakkan.saya nama bis saya clinic dev auto.jadi saya inginka nasihat dari sesiapa yg sudi beri pandangan tentang projok tekun....016-4300146

Anonymous,  March 2, 2010 at 1:38 PM  

assalamualaikum...

ade tak sape2 yag tau info tentang teknik tanaman kucai?

minta bantu...

zizol4484@yahoo.com

Anonymous,  March 6, 2010 at 11:56 PM  

salam...
harga pasaran ikan keli dan talapia ikut saiz sekarang berapa ya??

bioaqua-hatchery March 10, 2010 at 2:55 PM  

BIOAQUATECH HATCHERY.

1.kami mempunyai bekalan ikan tilapia merah air tawar 2 tan sebulan secara konsisten

2.ikan tilapia merah marin (laut) 8 tan

3.kursus asas akuakultur marin lokasi morib selangor.

4.kursus asas akuakultur air tawar.lokasi rawang selangor

5.membekal benih udang putih (pl10)
udang harimau dan saiz sederhana udang galah

6.membekal ikan kerapu dan siakap putih saiz 2 inci - 4 inci


layari http://bioaqua-hatchery.blogspot.com

012 6733124

kamarul bahrin March 12, 2010 at 12:51 AM  

saya berminat dalam bidang penternakan ikan,jadi saya nak tahu cara permohonan lombong tinggal dan cara minta subsidi dari jabatan perikanan untuk membuat sangkar ikan.....mcm mana caranya...diharap ada sesiapa yg boleh tolong, sila emailkan pada saya.

Anonymous,  March 14, 2010 at 1:59 PM  

kami pembekal pisang berangan msak atau tua gred a
harga 1kg-rm1.10
anak benih pisang tanduk terjamin kualiti harga 1pokok-bwh rm1.oo
lokasi kami pontian johor call 017-7696536

Abdul Afif March 16, 2010 at 5:34 PM  

saya berminat untuk menceburi bidang ternakan itik/ikan air tawar dan juga pernanaman cili.

Sapa-sapa yang ade info tentang kursus2 dan latihan dlm bidang tersebut dlm sesi thn 2010 ini sila email saye

apipkaizoku@gmail.com(AFIF)

kbykan kami berminat untuk memulakan perniagaan tp kurg ilmu utk memulakannya..harap kawan2 dpt membantu..

kerjasama

marg March 30, 2010 at 11:30 PM  

saya nak tahu kepada siapa saya nak jual sarang burung saya kerana ini pertama kali saya dapat hasilnya kerana di mukah ini kebanyakkan yang saya tanya mereka membeli dengan harga yang begitu murah dan tidak berpatutan berbanding dengan harga yang sebenarnya saya baca di ruangan ini. sarang burung saya sudah bersih kerana saya upah orang membersihnya. saya juga ingin tahu ada tak yang memberi kursus untuk membersihkan sarang burung ini. tq

mel`s,  April 7, 2010 at 11:48 PM  

assalamualaikum rakan2....
ada tak sesiapa yang tahu mana leh dapatkan kursus pennghasilan sarang burung wallet....seminar pun tak per....
jika ada tlg maklum saya di 0139081016
@
geenx_86@yahoo.com

Hamid,  April 8, 2010 at 10:52 AM  

Assalamualaikum...
Sesiapa yang berminat untuk membeli kambing sila hubungi saya, Hamid 019-7804910/013-7898225...
Lokasi ternakan kambing di daerah Muar...

zbzniaga April 12, 2010 at 3:11 AM  

salam alaik,sesiapa yang bermnat ingin tahu ttg produk teknologi e.m blh hubung sy terus di zaidkjg@yahoo.com/mymasjid.com.my
dan blh mendptkan terus dari sy dan membuat tempahan awai bg memudahkan pengurusan dan penghantaran,sekurang-kurang semnggu sebelum tarikh penghantaran.

insya'allah sy akan membuat ebook bg memnantu peternak-peternak baru dan update kursus2 yang dibuat di jabatan perikanan ,ebook rumusan pallet,ebook pekasam/begedil/burger mini ikan/ternakan dalam kolam tanah/kanvas.

Anonymous,  April 16, 2010 at 3:49 PM  

Menjual baja kompos dari tinja kambing.95% dari tinja kambing dan 5 % bahan campuran terkini.Sebarang pertanyaan sila hubungi saya di talian 012-6576063.

syam,  April 16, 2010 at 3:59 PM  

Menjual baja kompos dari tinja kambing.95% dari tinja kambing dan 5 % bahan campuran terkini.Sebarang pertanyaan sila hubungi saya di talian 012-6576063.

mr.munzir April 17, 2010 at 3:38 PM  

Anak Kambing untuk dijual

Power ruminants farm mempunyai stok jualan:a)

3 ekor anak kambing boer cross berumur kira-kira 3-6 bulan berat dalam 15-25kg.b)

3 ekor anak jamnapari umur dalam 3-6 t berat dalam 15-20kg.c)

Sila hubungi Mr.munzir/mard di 0176239375 untuk maklumat lanjut

arman April 21, 2010 at 10:37 PM  

saya telah menceburi bidang pertanian selama 2 tahun....tapi hasilnya saya gagal....saya mengusahakan kolam ikan keli kanvas....modal rm 70k lebur macam tu saja....

zbzniaga April 22, 2010 at 4:34 AM  

salam cik arman,cuba encik lihat punca2 masalah dulu,atau encik berhubung dgn jabatan perikanan mane2 dapatkan bantuan khidmat nasihat

Anonymous,  April 27, 2010 at 11:41 AM  

saya nak tahu berapa kos untuk menanam kenaf dan punca2 benih tanaman untuk sehektar.

MrF,  May 4, 2010 at 10:29 AM  

syarikat kami sedang mencari pembekal napier untk kambing dan kami besedia membeli secara pukal.
email saya:sensei_dna112yahoo.com

MrF,  May 4, 2010 at 10:30 AM  

syarikat kami sedang mencari pembekal napier untk kambing dan kami besedia membeli secara pukal.
email saya:sensei_dna11@yahoo.com

zam May 8, 2010 at 1:11 PM  

salam semua saya nak tanya semua saya ada tanah tapi x da usaha apa2 cuma sikit je buat kolam ikan ada lagi lebih kurang 3 ekar x diusaha klu blh nk tanya kwn2 projek apa kt blh buat yng kos x la tinggi sngt.

Anonymous,  May 27, 2010 at 2:05 AM  

salam...kami pembekal cili kisar asli tanpa bahan pengawet 1kg = rm3.00.
Untuk keterangan lanjut sila hubungi kami di 013-2049043(Asas Resources).

Anonymous,  June 7, 2010 at 8:35 PM  

hi soma,sesiapa yg berminat nak dapatkan stok barangaan hasil tani,sila email sya kylerz88@streamyx.com sya juga berminat nak bkerjasama dgn sesiapa saja yg tengah mencari supplier untuk product keluaran hasil pertanian ni,TQ

Ikhwan June 14, 2010 at 9:51 PM  

salam..saya ikhwan dari kuala terengganu..saya sedia membeli sarang burung walet dan kayu gaharu pada harga berpatutan..boleh email saya di ikhwanma@yahoo.com atau hubungi saya 013-9847330

usahawan muda June 21, 2010 at 12:26 AM  

saya baru menjejak kan kaki dalam pertanian.tapi kewangan tak cukup. kira nak pinjam dari bank.tapi cara nya agak susah,banyak yang perlu di laku kan.boleh tak beri cadangan?

Abu Kasim,  June 22, 2010 at 11:34 PM  

ada sape2 yg berminat nak jadi network membekal lembu.
email ; casim62@gmail.com

Iq minda July 6, 2010 at 9:49 PM  

saya ingin membeli benih jambu epal cristal wax. saya berada di kawasan seberang perai.sekian terima kasih

eim,  July 6, 2010 at 9:58 PM  

sy mengusahakn pertanian serai mkn utk tujuan komersil..sy bru lagi dlm bidg pnanaman serai mkn ini..bleh sesiape beri tunjuk ajar dan memasarkan serai sy?

Anonymous,  July 7, 2010 at 4:21 PM  

KURSUS PENTERNAKAN IKAN KELI & PENANAMNA ROSELLE...

TARIKH : 25 julaI 2010
TEMPAT : KOLAM PENTERNAKAN kg kopok, pasir gudang
BAYARAN : RM 65.00 (makan, minum & nota)
daftar sebelum 20 JULAI......

019-5144239 SYAH
013-7801201 NAJIB

jhampie July 8, 2010 at 7:33 PM  

saya sekarang sedang mencari tempat untuk menjalani latihan dalam industri dalam bidang penternakan ayam telur.sesiapa ada maklumat boleh email kepada saya atau tel/sms 0198449409

jhampie July 8, 2010 at 7:37 PM  

saya sedang mengikuti latihan usahawan IKS dan akan menjalani Latihan Sambil Kerja (OJT)dan saya mencari tempat ladang penternakan ayam telur untuk latihan tersebut.Sesiapa yang ada maklumat tempat boleh call atau sms saya 01984409

Anonymous,  July 15, 2010 at 7:42 PM  

salam...
ade sesape yg tau kat mane n ngn sape sy leh join kursus penternakan ikan arowana/kelisa?
sila inform sy 0172134723(achai)/achaisteady@yahoo.com.my...
harap sgt2 dpt bantu sy...

Anonymous,  July 22, 2010 at 3:17 AM  

salam semua..
saya baru berkecimpung dlm bidang perniagaan pembekalan udang..ada sesiapa yang ada cdgn utk pasaran?

layla August 6, 2010 at 1:35 PM  

saya berminat nak belajar membuat fish ball,fish cake dan tauhu.Ada siapa2 tahu dimana ada kursus berkaitan diadakan.Sila hubungi sy melalui email - janilayla@yahoo.com
Terima kasih

Anonymous,  August 23, 2010 at 10:23 PM  

sy dr gelang patah,jb ada menjual ank2 arnb dr baka lionhead, anggora, lop ear...

sila hubungi utk keterangan ljut

siti 017-7749780

juga ada menjual kambing feral utk akikah korban dn kenduri.nk buat as hobi pn ada stok.

alan August 27, 2010 at 2:29 AM  

NESTCITY VENTURE PENANG.
Burung Walit..... Saya pembekal makanan pembuat serangga utk makan burung walit sekitar kawasan Kedah, Perak dan Penang.
nk try cl... 1kg sy bg try...puas hati baru order. brg baru.

1.Makanan Serangga Burung Walit (import).
2.Wiring Tweeter,speaker dalam.
3.Power m System
4.Taik Burung membuat aroma.
5.Membeli Sarang Burung Rumah.
6.Alatan Dalaman Rumah Burung.
7.Servis Menguji bunyi di kawasan anda dan menentukan suara yang perlu digunakan di kawasan itu.
8.alan 012-5915233 / 012-5566627
mail: lunasspeedchicken@gmail.com
"kita bukan along, tp kita mau tolong"...

The August 29, 2010 at 5:38 PM  

Asalam alaikum, ada sesiapa yang tau tempat atau penganjur kursus ternakan lebah madu, tolong beri tahu saya
di e mail: saintyeasint@yahoo.com
terima kasih.

alan September 6, 2010 at 4:32 AM  

alan penang: walet / swiftlet menjual tepung pembiak serangga (Insect Growth Powder)import indonesia. 2kg per pack call alan 012-5915233 / 012-5566627 mail: lunasspeedchicken@gmail.com

SITI NORBAYA September 19, 2010 at 2:54 PM  

slm sejahtera semua...sya membekalkan ikan bilis dan udang kering pelbagai gred dgn harga mampu borong dan murahhhh...sesiapa yang berminat sila hubungi kak norbaya 014-5626790 bgees14@yahoo.com

Anonymous,  September 28, 2010 at 11:12 PM  

Salam, Sesiapa ada pengetahuan tentang tanaman dan pemasaran halia tolong bantu saya dengan menhantar risalah pada email: berk-hukom@yahoo.com atau sms saya di no. 013-3369785. Waasalam

nurhuda October 6, 2010 at 5:06 PM  

sesiapa yg tahu tentang penanaman kenaf tolong emailkn saya....

Azeman Bin Samiun October 8, 2010 at 12:03 AM  

sebanyak lebih 20 ekor kambing jamnapari untuk dijual secara borong dan murah..berminat sila hubungi 0176489344(anuar)..kapar,Klang

mior October 10, 2010 at 4:43 PM  

sy ni baru 18thun,lepasan spm,kptsn spm pd 2009 dlu,sy dpt 8A.tetapi,sy berminat untuk menceburi bidang pertanian.dan target sy untuk menanam sayur-sayuran iaitu cili api.jadi bagaiman sy ingin menceburi bidang ini?apakah langkah2 yg harus sy lakukan,?

Anonymous,  October 18, 2010 at 11:33 AM  

salam,saya mencari pembeli pisang variti berangan,mas,rastali.Pisang di ladang saya setakat ni boleh mengeluarkan hasil sekitar 500kg seminggu.sekiranya ada yang berminat sila hubungi saya di talian 019-3249737.tq

nurhuda October 18, 2010 at 12:35 PM  

saya mencari pakar dlm penanaman kenaf...
menarik,... n harga lumayan

nurhuda October 18, 2010 at 12:35 PM  

saya mencari pakar dlm penanaman kenaf...
menarik,... n harga lumayan

norisam October 30, 2010 at 11:15 AM  

sy nk th mklumat dan cr2 menternak ikan keli dan udang galah dalam kanves.

leegaikcheng,  November 15, 2010 at 4:34 PM  

saya minta tolong nak tahu macam mana nak dapatkan anak pokok kayu bakau.tq

Anonymous,  November 19, 2010 at 1:04 AM  

Sy nak tau bila Ada kursus penternak burung walet di bahagian bintulu sarawak ?????

Hasnizah November 26, 2010 at 2:48 PM  

Saya memerlukan anak pokok pisang berangan sebanyak 1200 pokok (anggaran tinggi 1 kaki) untuk tujuan research. Pembekal yang boleh membuat penghantaran terus ke Universiti Malaya (UM) di alu-alukan. sebarang pertanyaan boleh email hasnizahalias_286@yahoo.com

chemud86,  November 30, 2010 at 10:29 AM  

Puan Hasnizah,
Bekalan benih pisang berangan tu dah dapat ke belum? sila hungi 0193869917

bukit pekan enterprise December 17, 2010 at 11:34 PM  

kami ingin mendapatkan tip-tip untuk menajdi usahawan tani yang berjaya..harap kami mendapat tunjuk ajar daripada usahawan tani yang berjaya..

md hazni December 20, 2010 at 12:34 AM  

salam...kepada sesiapa yang berminat untuk membeli pisang berangan saya ..hubungi no hp : 012-7808744 atau email:hazni8905@yahoo.com.my pisang gred A atau gred B Harga boleh dirunding. tk

zulkifli,  December 21, 2010 at 12:48 AM  

ASSALAMUALAIKUM...

syarikat:CENDAWAN MATANG (Ulu Selama,Perak)

kami menawarkan cendawan segar,bongkah/media,cap/plastik dan teknologi.
selain itu juga, kami menawarkan krusus untuk mempelajari dari A-Z.
projek kami terletak di Ulu Selama,taiping.berdekatan kulim,kuala ketil,prai.

segala urusan boleh dihubungi
zulkifli:019-5949725
abd aziz:017-4210475

Lintah2u December 24, 2010 at 3:49 PM  

Saya sedang mencari usahawan/pelajar yang ingin berkecimpung didalam bidang keusahawanan.Saya ingin menawarkan peluang JV atau pun pajak,sewa bagi kemudahan yang saya ada.
(1)Sebuah rumah kosong di Ipoh yang menpunyai ruang 6 bilik. Ini bersesuaian untuk (a)Penanaman Cendawan (b)Pemiliharaan burung walit
dan juga tanah seluas 100kaki x 30kaki untuk permulaan pokok Stavia
(2)Tanah 2 ekar dalam kawasan Behrang(Ulu Bernam) yang sesuai untuk (a)Ternakan kambing (b)lembu (c)tanaman serai dll
Jika ada sesiapa yang berhajat/ingin bertanya bolehlah menghubungi saya Hj. Ismail di tel:0173593415 atau email: ismt@yahoo.com

rabani January 3, 2011 at 10:00 AM  

saya baru berminat dalam bidang pertanian...tapi tak tahu nak bermula dari man.perlukan bantuan untuk meminta tunjuk ajar atau syor kan kursus2 jangka masa pendek

Arnel Holister January 11, 2011 at 10:16 AM  

sya menyediakan peluang JV under contract dlm perniagaan sy. ROI 35%. Perniagaan semasa sy menanam dan membekalkan rumpai laut Gred Kilang dan Gred Dapur...
Berminat hubungi arnelholister@yahoo.com

Anonymous,  January 17, 2011 at 10:14 PM  

Salam,

Saya ada 2 ekar tanah yang boleh diusahakan atau untuk mendirikan bangunan untuk perusahaan Burung walit, dimanakah perlu saya betanya atau berhubung mengenai cadangan saya ini? Mereka yang benar2 bertanggung jawab untuk menolong orang melayu dapat sama2 menguasahankan perniagaan ini?

Baharuddin January 21, 2011 at 10:25 PM  

salam perkenalan.sy berminat dalam penanaman cili. ada sesiapa disana yg blh memberi khidmat nasihat ttg jenis cili yg memberi pulangan yg ekonomi. hbgi sy di bhrddndecruz5@gmail.com.

UjangMalaya,  January 22, 2011 at 7:41 PM  

Kami membekal minuman soya dalam botol 500ml dan pukal(liter).Berminat sila hubungi 013-9487664 / 013-6136514 untuk keterangan lanjut.

shaja January 23, 2011 at 11:40 AM  

bg sesiapa yang berminat untuk mendapatkan bekalan anak benih getah, aloe vera, pisang atau nanas boleh menghubungi saya en.Shamsudin 0197240150
/moatsha_ent@yahoo.com
daftar menjadi follower blog
http://moatshaagro.blogspot.com

khalisa (green maker.),  February 7, 2011 at 3:29 AM  

sila hubungi sy jika ada nk bukak tender pembuatan/penghasilan/benda2 yg ada kene mengena dengan pertanian sahaja :

>M.Adnin Naeem b Musa
>Pengarah Bahagian Operasi,
KHALISA ENTERPRISE,MALAYSIA.

+hp : 017-2048261.

Ci'ah February 24, 2011 at 9:09 AM  

Salam...
Best je dengar da khusus tanam cendawan...tapi jauh la..
dekat KEDAH x buat ka...
kalau da bagi tau saya ya..
ni no tfon 012-5588768..

adzmir78 March 14, 2011 at 2:04 PM  

Salam,
Saya nk membeli limau madu lebih kurang 400kg-500kg seminggu. Kat mana saya blh dpt...TQ
Klu blh saya nk dptkan no. tel En.Ramli penanam Limau Madu di Baling tu.

TQ,
Adzmir

azrul,  March 22, 2011 at 1:41 PM  

SALAM,
SAYA PERLUKAN PEMBEKAL UDANG HARIMAU UNTUK KOLAM PANCING SAYA DI KLUANG...SESIAPA YANG ADA MEMBEKAL UDANG HARIMAU, BOLEH HUBUNGI SAYA DI NOMBOR- 0178766076 ATAU 0136185235 (AZRUL).

TQ..

daud March 25, 2011 at 5:55 PM  

KURSUS PENTRNAKAN IKAN KELI ARUHAN


TANJUNG MALIM, PERAK.

2 HARI 2 MALAM
Kami mengajar anda dari pembenihan sehingga anak benih(1 inci) tersebut bersedia untuk dijual.
kami akan mengajar secara intensif dimana setiap peserta berpeluang untuk melakukan sendiri pembenihan aruhan tersebut. selepas kursus, setiap peserta akan dipantau untuk melihat perkembangan masing-masing.


SEORANG RM 400.00

TARIKH : BILA-BILA MASA SAHAJA

TERHAD KEPADA 5 ORANG SAHAJA.

BERMINAT SILA HUBUNGI SAYA (FIRDAUS) 013-4113284 @ 054542669

Wielhma April 10, 2011 at 2:18 PM  

Saya berasal dari Bintulu dan berminat dengan perusahaan burung walit. Sekiranya ada yang mengetahui bagaimana memulakan perusahaan burung walet termasuk permulaan modal dan juga proses-prosesnya, tolong email kepada saya, wielhma@gmail.com. TQ..

nik basri April 13, 2011 at 11:19 AM  

kpd sape2 yg teringin menternak ikan kelah blh hubungi saya nik 0179110969.
kalu nk tgk gambar bk youtube 'kelah kesayanganku'

nik basri April 13, 2011 at 11:21 AM  

kpd sape2 yg berminat utk menternak ikan kelah blh hubungi saya nik 0179110969 @ jutawan_muda93@yahoo.com..gerenti murah

nik basri April 13, 2011 at 11:38 AM  

kpd sape2 yg berminat utk menternak ikan kelah blh hubungi saya nik 0179110969 @ jutawan_muda93@yahoo.com..gerenti murah

Anonymous,  April 15, 2011 at 11:37 PM  

sapa ada maklumat tentang area2 yg ada tanam sayuran kucai terutamanya kat area2 selangor..

Anonymous,  April 15, 2011 at 11:38 PM  

sapa ada maklumat tentang area2 yg ada tanam sayuran kucai terutamanya kat area2 selangor..

Anonymous,  April 15, 2011 at 11:40 PM  

sapa ada maklumat tentang area2 yg ada tanam sayuran kucai terutamanya kat area2 selangor..please help me..ada maklumat tak??

Anonymous,  May 9, 2011 at 9:43 AM  

MENCARI..
kursus ikan hiasan..
segera...

En Zul Nusrah Nature,  June 9, 2011 at 7:34 PM  

FIESTA AGRO MALAYSIA 2011
Karnival Produk Industri Asas Tani
Stadium Melawati Shah Alam
15hb Julai-17hb Julai
Ruang Niaga & Pameran untuk disewa
Tempat Terhad!!!!
Sila hubungi En Zul 0126935-669 utk maklumat lanjut

En Zul K1SB,  June 9, 2011 at 7:36 PM  

FIESTA AGRO MALAYSIA 2011
Karnival Produk Industri Asas Tani
Stadium Melawati Shah Alam
15hb Julai-17hb Julai
Ruang Niaga & Pameran untuk disewa
Tempat Terhad!!!!
Sila hubungi En Zul 0126935-669 utk maklumat lanjut

syahrul June 10, 2011 at 5:48 PM  

Assalamualaikum kepada semua pengusaha di mana saja berada. Saya sangat berminat dengan semangat dan kerjasama para pengusaha di sini. Dengan ini saya juga ingin memaklumkan kepada sesiapa saja yg berminat berniaga di brunei ataupun mengekspot produk mereka, saya akan membantu. Dengan jaminan hendaklah mempunyai sijil halal malaysia, sijil kesihatan dan foto packaging produk syarikat kamu. Hantar kepada email saya mdsyahrul@yahoo.com. Ataupun hubungi +6738803762. untuk maklumat selanjutnya.

subki June 27, 2011 at 9:33 AM  

Salam. Saya jual baja untuk tambahkan hasil dan kualiti padi. Hasil padi hingga 12MT/Hactar Layari http://baja-harimau.blogspot.com atau 0149456979

subky June 27, 2011 at 9:42 AM  

Salam. Anda car baja padi? Hubungi saya 0149456979

Anonymous,  June 30, 2011 at 2:38 PM  

assalam..sy mncari bantuan dari agensi2 pertanian untuk memulakan perniagaan bagi penanaman cili fertigasi di sg.lalang@sg.petani kedah..harap dapat dibantu..HP 0177562346.

one-hasrul@blogspot.com July 1, 2011 at 8:39 AM  

assalamualaikum..kepada sesiapa yang hendak mencari baja semua pokok,sila hubungi saya
017-4263600
BAJA KAMILA

al_fayed August 3, 2011 at 6:29 PM  

ass'kum...
sy mempunyai tanah seluas 3 ekar dan sedang dbersihkan utk tanaman cdgn cili secara fertigasi.mohon bantuan kursus/ilmu2 yg lbh mendalam.tq...
al_fayed88@yahoo.com

abd basir,  August 9, 2011 at 2:55 PM  

sesiapa yang boleh membekal ikan talapia merah saiz 4-5 ekor sekilo kuantiti 500kg sehari sila hubungi saya ikan siakap pun saya ambil.contact saya 0195139827

Anonymous,  October 23, 2011 at 12:53 AM  

Sy berminat nak tau jikalau ada kursus fertigrasi di kawasan miri sarawak tau sabah.tlg email dgn saya.tq

aLiFF aMiN BiN aHMaD @ MoHD YuSof November 11, 2011 at 8:21 PM  

Salam .... saya membekal semaian anak pokok getah klon KT dan 350.. bulan 1 dijangka tut/kawin... saya juga membekal jagung manis.... tanaman sy area jitra kedah... jika berminat sila hubungi Amyra 019-4562124

zam crew November 15, 2011 at 2:21 AM  

salam.. saya mencari pembekal biji benih bunga tahi ayam. kultivar tagetes erecta,minuta,patula dalam kuantiti 30ribu pkk.. fb zamzulbahar@yahoo.com

TOKWAN-Z FARM November 20, 2011 at 12:17 PM  

TOKWAN-Z FARM merupakan penternak dan pembekal ikan keli organik dalam sangkar di sungai. Mempunyai bekalan yang sedia untuk dijual secara runcit dan borong.

Berminat untuk mendapatkan bekalan ikan keli hubungi NASIR 0123228449 @ WANI 0176390331

tokwanzfarm.blogspot.com
tokwanzfarm@gmail.com

Anonymous,  December 4, 2011 at 8:54 PM  

Saya nak tahu jika ada wakil penjual baja organik agroplus dan biji benih rockmelon di kawasan Sabah. Kpd sesiapa yang ada maklumat tolong emel saya Kimi_G19@hotmail.com atau hubungi 6738778922 Terimakasih.

Anonymous,  December 20, 2011 at 4:57 PM  

Assalamualaikum wbt

salam kepada semua group blog usahawan tani di sini saya ingin berkongsi dan memperkenalkan perniagaan kami iaitu penternakan ikan tilapia merah dalam sangkar.

buat masa ini kami telah menternak ikan tilapia merah dengan menggunakan terusan dengan 220 sangkar.

kami mempunyai potensi yg baik untuk menjual kepada pemborong dan pembekal dengan kuantiti yang banyak...

harga ikan kami mengikut gred yg di pilih oleh pelanggan.

sebarang pertanyaan boleh menghubungi sy en shuib no hp/0172151627

Anonymous,  December 20, 2011 at 4:57 PM  

Assalamualaikum wbt

salam kepada semua group blog usahawan tani di sini saya ingin berkongsi dan memperkenalkan perniagaan kami iaitu penternakan ikan tilapia merah dalam sangkar.

buat masa ini kami telah menternak ikan tilapia merah dengan menggunakan terusan dengan 220 sangkar.

kami mempunyai potensi yg baik untuk menjual kepada pemborong dan pembekal dengan kuantiti yang banyak...

harga ikan kami mengikut gred yg di pilih oleh pelanggan.

sebarang pertanyaan boleh menghubungi sy en shuib no hp/0172151627

Anonymous,  January 11, 2012 at 10:35 AM  

saya ingin mencari anak benih pisang nangka dan pisang jelai berangan di area temerloh phg..sesiapa boleh membantu blh email sy...karraluha_29motion@yahoo.com.my

zack,  January 24, 2012 at 9:17 AM  

Saya ada membekalkan benih keli,puyu,lampam jawa dan talapia merah .Berminat sila hubungi

D'Puncak Aquaculture
Kg. Gapis,Nyalas
77100 Asahan
Melaka
PIC : Zakaria Sulaiman
013-6608443

Anonymous,  January 24, 2012 at 9:18 AM  

Saya ada membekalkan benih keli,puyu,lampam jawa dan talapia merah .Berminat sila hubungi

D'Puncak Aquaculture
Kg. Gapis,Nyalas
77100 Asahan
Melaka
PIC : Zakaria Sulaiman
013-6608443

Unknown September 10, 2012 at 12:12 AM  

sy bakal mnjdi pesara,sy igin mncburi prniagaan pntrnkan ikn airtwr keli n talapia..so saudara2 tlg tnjuk ajr sy sbb sy bnr2 xpnglman lngsung apa yg prlu sy mulakn dhulu dlm bdng ni..Lie 0176468408..

Anonymous,  January 5, 2013 at 12:36 AM  

salam, kami adalah pengeluar baja organik kambing dan cacing yang amat baik untuk semua tumbuhan. kami juga adalah pengeluar makanan ternakan. kami juga ada menyediakan kursus ternakan cacing untuk membuat baja. harga kami amat berpatutan. berminat sila hubungi kami di 017-3011396 / 03-20210466 dan layari wsite kami untuk mengetahui lebih lanjut di www.nssagro.com

Anonymous,  January 18, 2013 at 11:15 AM  

Saya merupakan pengedar dan pemborong rumpai laut @ ibu kolagen gred AAA dengan harga yang MURAH. Kos penghantaran adalah PERCUMA ke seluruh negeri di Malaysia. Semua stok datang dari Tawau Sabah....memang freshh......FRESH DARI LADANG.....

rumpai gred AAA (ungu)
100gram = RM15
pembelian borong 1kg = RM120.00
pembelian borong melebihi 5kg = boleh bincang lagi......memang murah...anda pasti terpesona dengan harganye....

HUBUNGI KAMI DI TALIAN 016 398 4449

(sila tinggalkan mesej sekiranya panggilan anda tidak berjawab) atau EMEL ke okumasb@yahoo.com


Cara Order & Pembayaran
Sila SMS/emailkan butiran berikut:
Nama
Alamat
No. Tel Bimbit
Pembayaran melalui: Cash Deposit/Bank Transfer
Nama Bank
Jumlah RM
Masa & Hari (mengikut resit)

Johari Arry February 27, 2013 at 4:34 PM  

saya mempunyai kebun seluas 13 ekar keadaan tanah sebahagian pamah sebahagian berbukit, dibahagian tanah pamah ditanam kelapa sawit.dibahagian berbukit ditanam durian cm sy nk tanya apakkah pisang yg sesuai ditanam dikawasan bukit tu

Anonymous,  August 16, 2013 at 1:16 PM  

Salam Pengenalan dari Prinsip Hijau sdn. Bhd!
Kami adalah syarikat teknologi biji benih wakil tunggal Centor Group (www.centorgroup.com) di Malaysia. Kami menawarkan teknologi-teknologi terkini biji benih termasuk teknologi pengeringan dan penyimpanan biji benih yang effisien.
Sebarang konsultansi mahupun maklumat lanjut hubungi:
PRINSIP HIJAU SDN BHD
03-55254777 (Siti)
info@prinsiphijau.com
Terima Kasih

arshad mohkri August 17, 2013 at 10:57 PM  

aku ada tanam cili 2ekar ,dah berumur 99 hari berbuah hijau.aku usahakan di tanah gambut.tuan tuan munkin pernah menonton atau membaca baja sri d9.aku gunakan baja ini 100peratus dan hasilnya ok.kalau nak cuba boleh hubungi aku kt email ini.

Affnan Aquaponics September 10, 2013 at 10:28 PM  

Berminat dengan Aquaponics seperti yg disiarkan di Agrotek RTM 1, sila layari : http://www.affnanaquaponics.com

Followers

There was an error in this gadget

IKLAN 1

Ruang iklan untuk disewa

IKLAN 2

Ruang Iklan untuk disewa
PELUANG KERJASAMA

Pihak Portal Usahawantani.com dan Akademi Usahawantani sedang dalam proses menyemak dan menilai kembali kursus-kursus UsahawanTani yang dianjurkan oleh pihak kami . Kami menjemput semua pengusaha-pengusaha yang berpengalaman ATAU baru dalam mengendalikan kursus-kursus usahawantani untuk berkerjasama atau menjadi panel kami . Sila hantarkan proposal anda kepada Pengurus Akademi UsahawanTani di email akademi@usahawantani.com . Maklumat yang mesti ada dalam proposal anda ialah :
1. Nama Anda / Syarikat
2. Alamat
3. Bidang UsahaTani
4. Kandungan Kursus
5. Bilangan Hari
6. Kos Kursus
7. Lokasi Kursus
8. Pengalaman
9. Cadangan kaedah kerjasama (option)


Daftar Ahli Usahawantani

Borang Pendaftaran

Nama
Email
No Handphone (e.g 019-1234567)
Lokasi (e.g Bandar/Negeri)
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ]


Nota : Selepas menekan butang 'Daftar' sila lihat email anda untuk kepastian bahawa pendaftaran anda telah diterima oleh pihak kami.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP