Pihak usahawantani.com mempelawa semua petani penternak , nelayan dan peniaga berkaitan tani untuk menggunakan perkhidmatan blog usahawantani.com. Anda boleh mengiklan produk anda dilaman ini secara percuma . Marilah sama-sama kita memajukan industri asas tani ini . Hantarkan skrip atau banner iklan anda ke iklan@usahawantani.com Kami akan siarkan iklan anda di blog ini. Anda juga digalakkan untuk mendaftar sebagai pengguna laman usahawantani.com . Sebagai pengguna berdaftar anda akan sentiasa mendapat maklumat terkini dari kami . Sekian . Pentadbir @ Pulau Tawar Jerantut Pahang

23 July 2008

Hati-hati taktik penipuan

Golongan belia yang ingin menceburi bidang keusahawanan pertanian dinasihatkan agar berhati-hati dengan taktik dan penipuan beberapa syarikat menerusi penganjuran kursus dan seminar.

Pengarah Akademi Usahawantani(http://www.usahawantani.com) , En Ahmad berkata, terdapat syarikat berkenaan pada mulanya menganjurkan kursus atau seminar dengan mengenakan bayaran tertentu.

Beliau menambah ada kalanya bayaran yang dikenakan adalah tidak munasabah dan terlalu tinggi sedangkan bidang kursus yang disediakan boleh diperolehi dengan mudah menerusi agensi-agensi kerajaan atau kursus-kursus pada kos yang berpatutan yang dianjurkan oleh Akademi Usahawantani .

Menurutnya, selepas mengikuti kursus atau seminar itu, peserta diberikan pinjaman mudah dengan jumlah tertentu tetapi terikat dengan beberapa syarat termasuk peserta perlu mendapatkan bahan-bahan untuk memulakan perusahaan menerusi syarikat tersebut.

"Satu lagi syarat yang membebankan ialah peserta juga terpaksa menjual hasil perusahaan mereka kepada syarikat berkenaan walaupun kadang kalanya dari segi kos tidak menguntungkan peserta," katanya.

Beliau berkata demikian semasa berucap merasmikan Seminar Peluang Usaha Tani di Serdang semalam.


usahawantani.com

Daftar Ahli Usahawantani

Followers

IKLAN 1

Ruang iklan untuk disewa

IKLAN 2

Ruang Iklan untuk disewa
PELUANG KERJASAMA

Pihak Portal Usahawantani.com dan Akademi Usahawantani sedang dalam proses menyemak dan menilai kembali kursus-kursus UsahawanTani yang dianjurkan oleh pihak kami . Kami menjemput semua pengusaha-pengusaha yang berpengalaman ATAU baru dalam mengendalikan kursus-kursus usahawantani untuk berkerjasama atau menjadi panel kami . Sila hantarkan proposal anda kepada Pengurus Akademi UsahawanTani di email akademi@usahawantani.com . Maklumat yang mesti ada dalam proposal anda ialah :
1. Nama Anda / Syarikat
2. Alamat
3. Bidang UsahaTani
4. Kandungan Kursus
5. Bilangan Hari
6. Kos Kursus
7. Lokasi Kursus
8. Pengalaman
9. Cadangan kaedah kerjasama (option)


Daftar Ahli Usahawantani

Borang Pendaftaran

Nama
Email
No Handphone (e.g 019-1234567)
Lokasi (e.g Bandar/Negeri)
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ]


Nota : Selepas menekan butang 'Daftar' sila lihat email anda untuk kepastian bahawa pendaftaran anda telah diterima oleh pihak kami.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP